Series

De eerste aflevering van Heroes werd in september 2006 door het Amerikaanse netwerk NBS uitgezonden en werd eigenlijk meteen positief ontvangen. De kijkcijfers waren hoog en alle kritiek op de eerste aflevering was erg lovend. Helaas werd deze kritiek door het eerste seizoen heen steeds minder positief en liepen de kijkcijfers in de daarop volgende jaren steeds een beetje meer terug. In het eerste seizoen keken er gemiddeld zo’n 14 miljoen mensen per aflevering naar Heroes. In het vierde seizoen waren deze gemiddelde kijkcijfers al afgedaald naar zo’n 5 miljoen kijkers per aflevering. Een enorme daling dus, wat waarschijnlijk te maken heeft gehad met de vrij ingewikkelde verhaallijn, waardoor de mensen uiteindelijk af zijn gaan haken.

computer

Kritiek op bedenker Tim Kring

Door de jaren heen heeft Tim Kring dan ook behoorlijk veel kritiek van de fans over zich heen gekregen. Reden hiervoor was onder andere dat er veel bekende personages uit de serie werden geschreven, om plaats voor nieuwe te maken, iets waar de fans het absoluut niet mee eens waren, ook vooral omdat de eerdere personages bijzonder populair waren. Oorspronkelijk was Tim Kring zelfs van plan om de hoofdpersonages continue te veranderen, maar gelukkig zag Tim Kring hier vanaf, toen hij door begon te krijgen dat een aantal personages in de serie erg populair bij de fans waren. Daarnaast vonden critici ook dat de serie na het eerste seizoen bijzonder traag aan het worden was en dat er teveel verwarrende verhaallijnen aan het ontstaan waren.

movie on tablet

De serie wordt dan ook uiteindelijk na vier seizoenen en 77 afleveringen stopgezet. Leuk feitje: Ieder seizoen werd door de makers van de serie een Volume genoemd, net zoals bij een Amerikaanse strip die over helden gaat:

Volume 1: Genesis
Volume 2: Generations
Volume 3: Villians
Volume 4: Fugitives
Volume 5: Redemption

Seizoen 3 bestaat uit 2 volumes, de andere seizoenen gewoon uit 1. De laatste aflevering van Heroes werd in februari 2010 uitgezonden en heeft een open einde, zodat men er gewoon weer mee verder zou kunnen gaan. Wist je trouwens dat er ook een heuse Heroes strip bestond? Deze was te volgen op de officiële website van NBC. In 2014 werd er overigens bekend gemaakt dat er een reboot van het Heroes universum gaat komen, genaamd Heroes Reborn.