Heroes: Genesis (seizoen 1)

Het eerste seizoen van Heroes ging op 25 september 2006 in première. Dit seizoen droeg de naam Genesis. Het verhaal van deze serie is qua opzet gelijk aan de verhalen in stripboeken. Heroes heeft namelijk een grote, allesomvattende verhaallijn en een aantal kleinere verhaallijnen. Alle seizoen van de serie gaan over gewone mensen die hun vaardigheden ontdekken en hun reactie op deze ontdekking. Dit is dus ook het geval in het eerste seizoen. Op dit tech blog nemen we jou en andere websitebezoekers mee in het eerste seizoen van Heroes.

Heroes season 1

Het begin

Om het verhaal goed te begrijpen, wordt in de eerste afleveringen van de serie aandacht besteed aan de verschillende personages. In totaal worden hier liefst vier afleveringen voor uitgetrokken. Doordat er ruimschoots aandacht aan wordt besteed, is het direct duidelijk welke personages er allemaal meespelen. Daarnaast wordt er ook direct aandacht geschonken aan de verschillende gaven die ieder karakter heeft. Op deze manier kom je later in de serie niet voor verrassingen te staan.

Tweede verhaallijn

De eerste verhaallijn van seizoen 1 bestaat uit het introduceren van de karakters en hun gaven. Aan het einde van de vierde aflevering wordt de tweede verhaallijn in gang gezet. Deze verhaallijn had betrekking op het bericht dat personage Peter Petrelli ontving. Hij kreeg het bericht ‘save the cheerleader, save theworld’. Dit bericht was verbonden aan de reeds voorziene explosie. Aan het einde van de tweede verhaallijn kwam het besef bij sommige karakters dat zij samen moesten werken om een nucleaire ramp in New York te voorkomen.

De latere afleveringendisc 1

In de latere afleveringen van de serie wordt bekend dat de gaven van de verschillende karakters al gedurende langere tijd bekend zijn bij bepaalde personen. Het gaat hierbij om een groep invloedrijke mensen. Zij willen de gaven van de karakters gebruiken om de wereld te ‘helen’. In een later stadium valt deze groep uit elkaar, vanwege een verschil in inzicht.

Totaal aantal afleveringen

Het eerste seizoen van Heroes telde in totaal 23 verschillende afleveringen. In Nederland was de eerste aflevering te zien op 21 juni 2007. De 23e en laatste aflevering van Genesis werd op 22 november 2007 uitgezonden op de Nederlandse buis. Het eerste seizoen werd afgesloten met een spetterende seizoenfinale, bestaande uit drie afleveringen.