Heroes: Generations (seizoen 2)

Vanwege het ongekende succes van Heroes in de Verenigde Staten besloten de makers al snel een tweede seizoen van deze serie te maken. Het tweede seizoen van Heroes draagt de naam Generations. De nieuwe reeks ging in Amerika officieel van start op 24 september 2007. Slechts een paar maanden na het einde van seizoen 1 (in mei van dat jaar) dus. De overbruggingsperiode wordt door de makers meegenomen en vormt het begin van seizoen 2. Het seizoen begint namelijk in het verhaal vier maanden na het einde van seizoen 1. In onderstaande tekst op dit tech blog vertellen wij jou en andere websitebezoekers het een en ander over Generations.

Verschillende landen

season 2Het tweede seizoen speelt zich af in verschillende landen. Zo start het verhaal in Ierland, waar het karakter Peter Petrelli ontwaakt in een container. Hij weet niet meer wie hij is en hoe hij in de container is beland. Twee Ierse criminelen vinden hem en nemen hem mee naar hun schuilplaats. Hier wordt hij verliefd op Caitlin. Samen met haar vlucht hij vervolgens naar Montreal. Door zichzelf te teleporteren naar de toekomst, ontdekt hij weer een klein beetje wie hij is.

Ook de karakters AlejandroHerrera en zijn zus Maya Herrera slaan op de vlucht. Dit gedeelte speelt zich af in een Mexicaans stadje. Het duo vlucht voor de politie. Ze willen het land uit. Gedurende hun vlucht komen ze Sylar tegen, die al zijn gaven kwijt is. Hij gaat met hen mee en ze vluchten uiteindelijk naar Amerika.

Voortborduren

Het tweede seizoen borduurt voort op de bovenstaande situatie. Daarnaast komen er nog verhaallijnen voor waarin onder andere de karakters Niki Sanders, Micah Sanders, Monica Dawson, HiroNakamura, TakezoKensei, Nathan Petrelli, Noah Bennet en Claire Bennet een rol spelen. Kortom: alle karakters uit seizoen één leveren ook aan Generations (seizoen 2) weer een belangrijke bijdrage.

heroes 2

Minder afleveringen

Seizoen 2 van Heroes heeft ‘slechts’ 11 afleveringen. Dit is nog minder dan de helft van de afleveringen van seizoen 1. Toch is het verhaal in seizoen twee een stuk langdradiger. Je moet het aandachtig volgen om het goed te kunnen begrijpen. Begrijp jij er als websitebezoeker van dit tech blog niets van? Probeer de serie dan eens met Nederlandse ondertiteling te kijken. Dit is zeker mogelijk, want Generations werd van 3 juli tot en met 4 september 2008 uitgezonden op de Nederlandse zender RTL 5.