FAQs

Wat is Heroes Precies?

Heroes is een Amerikaanse sciencefiction-dramaserie. De eerste aflevering van deze serie ging 25 september 2006 in première. Aangezien het een Amerikaanse serie betreft, was deze eerst alleen bij NBC te zien. Later waaide de serie ook over naar andere landen. Tim Kring is de bedenker van Heroes. De serie vertelt het verhaal van verschillende personen die na een zonsverduistering ineens over buitengewone gaven beschikken. Deze ‘Heroes’ moeten de wereld redden van een grote catastrofe.

Hoeveel seizoen en afleveringen zijn er in totaal verschenen?

De serie Heroes begon in 2006 met het eerste seizoen. De serie was ongekend populair, waardoor maker Kring al snel besloot dat er een vervolg moest komen. Vier maanden na het einde van seizoen één (Genesis) ging het tweede seizoen (Generations) van start. Ook dit was voor de maker nog niet voldoende. Op zich logisch natuurlijk, want veel mensen vonden de serie helemaal geweldig. Het derde seizoen van Heroes bestond uit twee delen: Villains en Fugitives. Het vierde en vooralsnog laatste seizoen van deze serie ging 21 september 2009 in première in Amerika. De laatste aflevering was 8 februari 2010 op de buis te zien. De vier seizoenen van Heroes bestaan in totaal uit 77 afleveringen.

Waarom is het laatste seizoen niet behandeld op deze fansite?

Omdat wij nog niet alles prijs willen geven over deze fantastische serie. De eerste drie seizoenen hebben wij hier sporadisch behandeld, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat mensen Heroes zelf gaan kijken. Anders krijgen we er natuurlijk geen Nederlandse Heroes-fans bij. En dat is wel de bedoeling. Wij raden je dan ook aan om de serie zelf te gaan kijken. Als jij al een begin hebt gemaakt, moet je zeker verder kijken. De serie eindigt namelijk op fantastische wijze.

Welke karakters spelen een belangrijke rol?

Gedurende de vier seizoenen van Heroes passeren heel wat karakters de revue. Sommige karakters spelen in ieder seizoen een belangrijke rol, terwijl anderen slechts tijdelijk aanwezig zijn in de serie. De belangrijkste personages in de serie zijn wat ons betreft Claire Bennet, Noah Bennet, D.L. Hawkins, Isaac Mendez, HiroNakamura, Matt Parkman, Nathan Petrelli, Peter Petrelli en Dr. Suresh. Vanaf het tweede seizoen worden hier de karakters Monica Dawson, Maya Herrera en TakezoKensie aan toegevoegd.

Was de serie alleen in Amerika te volgen of ook daarbuiten?

Heroes is van oorsprong een Amerikaanse serie. De serie ging dan ook in dit land in première. Dit wil echter niet zeggen dat de uitzendingen van Heroes ook alleen in Amerika te zien waren. Nee, ook buiten deze landsgrenzen werd Heroes vertoond. Zo was de serie onder meer in België te zien. Een half jaar na de première in Amerika werd Heroes ook vertoond op de Belgische zender VT4. Ook in Nederland was Heroes te zien op de buis, en wel bij RTL 5. De eerste aflevering was in ons land te zien op 21 juni 2007.

Waarom is Heroes een aanrader?

Met 77 afleveringen, verdeeld over 4 seizoenen, is Heroes een behoorlijk lange serie. Toch is het zeker een aanrader. Dit geldt uiteraard voor liefhebbers van sciencefiction en drama. Heroes is namelijk een perfecte combinatie tussen deze twee. Dit maakt ook dat het een bijzonder spannende serie is. Om de serie goed te kunnen volgen, moet je wel echt alle afleveringen zien. Wanneer je een seizoen of een paar afleveringen mist, begrijp je het verhaal namelijk niet meer. Indien jij Heroes gaat kijken, adviseren wij je dan ook om hier de nodige tijd voor uit te trekken. Het zou immers zonde zijn als jij straks niet begrijpt waar deze fantastische serie nou precies over gaat.